Nagyvilág

A dallasi rendőrfőnök nem bánja, hogy robottal ölték meg a rendőrgyilkos Johnsont

Csak annyit kért kollégáitól, hogy a parkolóházat ne döntsék romba.

Dallas rendőrfőnöke hétfőn megvédte azt a döntést, hogy egy robottal bejuttatott robbanószerkezetet használtak Micah Johnson megölésére. A fegyveres férfi rendőrökre támadt, közülük ötöt megölt, emellett kilenc másik rendőrt és két civilt is megsemmisített.

David Brown azt mondta: nem jelentett számára etikai problémát, hogy robottal likvidálják a rendőrgyilkost. Közölte: máskor is így döntene, ha a beosztottjainak élete forog veszélyben.

A művelethez egy 150 ezer dolláros robotot használtak, amelyet alapesetben bombakereséshez szoktak bevetni. Egy távirányítású, kamerával felszerelt eszközről van szó, amely 25-30 kilogramm súly szállítására is alkalmas.

Miután a rendőrök Johnsont egy parkolóházba szorították, és zátonyra futottak a vele folytatott tárgyalások, rögtönzött döntést hoztak a robot bevetéséről. Fél kilogrammnyi plasztik C-4 robbanószert juttattak be az épületbe, majd a rendőrgyilkos közelében felrobbantották. A művelet 15-20 percet vett igénybe, Brown csak annyi utasítást adott kollégáinak, hogy ne döntsék romba a parkolóházat. (AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik