Nagyvilág

Meglepő fordulat egy neonáci bűnügyben

Bizarr fordulatot vett egy rejtélyes, tavaly novemberi neonáci bűncselekmény Ausztriában. Mint arról akkor beszámoltunk, három símaszkos férfi megtámadott egy 52 éves kerékpárost, megverték, majd a homlokára egy horogkeresztet vágtak, ahogyan azt Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk (Inglorious Basterds) című filmjének főhőseitől látták.

Az áldozat a rendőröknek azt mondta, a szomszédai lehettek az elkövetők, akik jó ideje próbálják már hol finomabb, hol durvább módszerekkel rávenni őt, hogy elköltözzön. Egy férfit le is tartóztattak az ügy miatt, és testi sértés, valamint nemzetiszocialista cselekményekben való részvétel gyanújával eljárást indítottak ellene.

fotó: Kurier
fotó: Kurier

Idén februárban a sértett újabb feljelentést tett, egy második támadás miatt. Azt mondta autóval tartott hazafelé, amikor egy kétségbeesett fiatalember leintette, és arra kérte, hogy segítsen kiszabadítani az autójukba szorult barátnőjét. A sértett szerint, amint kiszállt a kocsijából, a fiatalember hátulról fejbe vágta, ő pedig elveszítette az eszméletét. Azt mondta, hogy amikor magához tért, félig meztelenül, összekötözött kézzel feküdt egy jéghideg patakban. Többen vették körül, az egyikük fölé hajolt, és egy késsel hatalmas horogkeresztet vágott a felsőtestére. A férfi ismét a szomszédokat vádolta.

A kórházból azonban meglepő jelentést kaptak a nyomozók. A sértett fején nyoma sem volt traumának, holott azt állította, hogy akkora ütést kapott, amitől elveszítette az eszméletét. A ügy jelenlegi állása szerint nagyon úgy tűnik, hogy a férfi magának okozta a sérüléseit, és ő vágott a saját testére szvasztikákat. Az osztrák ügyészség az 52 éves Robert T.-t, és a feleségét is megvádolta hamis tanúzással, illetve a rendőrség félrevezetésével. Bírósági tárgyalásuk dátuma még nincs kitűzve, az ügyészség pszichiáter-szakértőkkel konzultál.

(The Local)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik