Nagyvilág

Horogkeresztet karcoltak késsel egy férfi homlokára támadói

Letartóztattak az osztrák hatóságok egy férfit, aki három társával együtt megvert egy kerékpárost, majd egy horogkeresztet vágtak a homlokába – írta a The Local osztrák kiadása. Erich Habitzl ügyészségi szóvivő elmondása szerint az áldozatra a Bécstől délre található Bad Fischau-Brunn településen támadt rá négy maszkos férfi. A földre lökték, megverték, majd késsel támadtak rá.

A szóvivő elmondása szerint „úgy tűnik, az áldozat ismerte támadóit”, akik azt akarták elérni, hogy a férfi családjával együtt költözzön ki otthonából. Az előző hónapban történt támadás miatt most letartóztatott férfi ellen testi sértés, valamint nemzetiszocialista cselekményekben való részvétel gyanújával indítottak eljárást.

A három másik támadót még nem vették őrizetbe a hatóságok, de tudják, hogy kik voltak. Azt nem lehet tudni, hogy az esetnek köze van-e szélsőjobboldali csoportokhoz – emelte ki az ügyészségi szóvivő.

A támadás Quentin Tarantino amerikai filmrendező második világháborús filmjére emlékeztetet, amiben nácikra vadászó amerikai zsidó katonák egy csoportja azzal büntette a nácikat, hogy horogkeresztet karcoltak homlokukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik