Nagyvilág

Csak riasztófegyvere és játékgránátja volt az agyonlőtt német túszejtőnek

Csak riasztófegyverek és játékgránátok voltak annál a 19 éves férfinál, aki túszokat ejtett és  elbarikádozta magát csütörtökön a nyugat-németországi Viernheim kisváros mozijában, majd a rendőrség agyonlőtte - jelentette be az eset kinyomozásában illetékes darmstadti ügyészség pénteken.

Csütörtöki médiajelentések még arról szóltak, hogy a fiatalember, miután berontott a Frankfurt közelében lévő település mozijába, fegyvereket vett elő, lövöldözni kezdett, több embert megsebesített, és 18 túszt ejtett, köztük gyerekeket. A német rendőrség egyik szóvivője már aznap az N-TV hírtelevíziónak azt mondta: nincsenek sebesültek.

Kiderült péntekre, hogy a támadónál csak két riasztófegyver – egy hosszú és egy rövid csövű -, valamint két játék kézigránát volt.

Miután azonban a hatóságok veszélyesnek ítélték meg őt a túszokra nézve, a rendőrség agyonlőtte.

Az ügyészség pénteken gyakorlatilag ugyanazt mondta, mint a rendőrség az előző nap: a moziban történt túszejtésnek vélhetően nem volt terrorista háttere, feltehetően egy zavarodott elkövetőről van szó. A fiatalember a Viernheimhoz közeli Mannheimben született, de az ország északi részén élt – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik