A következő élő közvetítés része A vezetők már készülnek a britek nélküli EU-ra

Az orosz miniszterelnök nem örül a Brexit következményeinek

Oroszország abban érdekelt, hogy az EU jelentős gazdasági erő maradjon, de azt reméli, hogy az új helyzetben javulni fog az orosz-brit viszony – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

Oroszország a referendum eredményét brit belügynek, valamint a London és Brüsszel közti kapcsolatok tárgyának tekinti – ismertette Peszkov Putyin és az ügyben eddig megszólaló orosz politikusok álláspontját. Azt is mondta: nem számítanak arra, hogy a brit kilépés nyomán az EU enyhítene az Oroszország elleni szankciókon.

Medvegyev miniszterelnök azt mondta: országának nem okoz örömöt a font és euró árfolyamának ingadozása, és az olajár visszaesése.

Lavrov külügyminiszter reagált arra, hogy brit kollégája, Philip Hammond azt mondta: Moszkvában örülnek a Brexitnek. Az orosz tárcavezető azt mondta: orvosi eseteket nem kommentál.

A Duma külügyi bizottságának elnöke igyekezett hangsúlyozni, hogy Oroszországnak nem volt szerepe az eredményben, amit politikai földindulásnak nevezett. Szerinte nem csak a Brexit ellenzői, hanem Barack Obama is személyes vereséget szenvedett. (MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik