Nagyvilág

Lehet, hogy védeni akarta a gorilla a kifutójába esett kisfiút

Új videó került nyilvánosságra az esetről, ezen az is látható, hogy az állat és a gyermek megfogták egymás kezét.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai Cincinnatiben agyonlőtték egy állatkert gorilláját, hogy megmentsék annak a négyéves kisfiúnak az életét, aki beesett az állat kifutójába. Az esetről egy újabb felvétel is nyilvánosságra került, a Daily Mail szerint ezen az látszik, hogy az állat védelmezni próbálja a kisfiút, akivel egymás kezét is megfogják.

Egy szemtanú arról beszélt, hogy megpróbálta visszarántani a kifutóba eső gyermeket, de nem volt elég gyors. Azt azonban ő is megjegyezte, hogy a gorilla nem fenyegette a kisfiút. Többen feltételezték, hogy az állat épp úgy ítélte meg, hogy a felettük sikoltozó, pánikba esett emberektől neki kell megvédenie a gyermeket. A lábánál megragadva arrébb is akarta vinni.

Az állatkert igazgatója is elismerte korábban, hogy a kisfiút nem támadta meg a gorilla, de azt is figyelembe vették, hogy egy rendkívül erős állatról van szó, amely nagyon feszült helyzetben volt. Ha kábítólövedéket használtak volna, azzal a gyermeket még nagyobb veszélynek tették volna ki, mert az nem hatott volna azonnal, viszont felbőszíthette volna a gorillát.

A kisfiú édesanyja, akit sokan bírálnak azért, hogy felelőtlensége miatt kellett elpusztulnia a gorillának, megszólalt a Facebookon. Azt írta, gyermeke néhány karcolással és agyrázkódással megúszta a történteket. Kifogásolta, hogy „túl gyorsan ítélkeznek” felette, pedig nagyon oda szokott figyelni gyermekeire, most mégis baleset történt. Ugyanakkor hálás azoknak, akik megmentették kisfiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik