Nagyvilág

Kiderült, miért hord Adidas-melegítőt Fidel Castro

A volt kommunista pártvezér visszavonulása után hamar átváltott egyenruháról a sokkal kényelmesebb melegítőkre, vagyis susogós mackófelsőre.

Fidel Castro 2006-ban lett súlyos beteg, 2008-ban visszavonult és azóta öccse, Raúl Castro vezeti az országot, amely egy kicsit nyitott Amerika felé, de azért annyira mégsem.

A forradalmi hevület sokáig meglátszott az idősebbik Castro testvéren, évtizedekig csak katonai egyenruhában lehetett őt látni, de aztán átállt a márkás mackófelsőkre, először FILA termékeket hordott, majd felöltött Nike darabot is, de hamar rátalált az Adidasra, nagyjából nyolc éve azt viseli a legtöbbször.

2791586 02/15/2016 Patriarch of Moscow and All Russia Kirill meeting inHhavana with Fidel Castro Rus, the leader of the Cuban revolution, the former chairman of the Cuban State Council and Government./press service of a patriarchy of ROC
Itt még Nike

A BuzzFeed megkereste a sportszergyártó céget, szponzorálják-e a volt kubai diktátort, esetleg tudják, mi az oka a márkaszeretetnek.

Kiderült, hogy szerződéses támogatásról szó sincs, annyi történt, hogy 2012-ig az Adidas öltöztette a kubai olimpiai csapatot, ezért a sok ilyen melegítő az országban.

Itt már Adidas
Itt már Adidas

És mivel működik a kommunizmus, ezért ami a sportolóké, az Fidel Castróé is.

Miután 2006-ban az első alkalmak egyikeként fotózták Adidasban az akkori pártvezért, a New York Times megkérdezte a céget, mit gondolnak erről. Semmit. Nem érdekelte őket, szerintük ez se negatív, se pozitív rájuk nézve.

És egy kép a régi szép időkből:

Chuck Fishman/Getty Images
Chuck Fishman/Getty Images

Minden kép: AFP

(BuzzFeed)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik