Nagyvilág

Gyorshajtókra vadászott, meteort filmezett egy rendőr

Csodás felvételt készített egy tűzgolyóról a Maine állambeli Portland város egyik rendőrőrmestere, miközben gyorshajtókra vadászott hétfőről keddre virradó éjszaka. A portlandi rendőrség a hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a fedélzeti kamerás felvételt, közölve, hogy „a meteort (vagy földönkívüli űrhajót) nagyjából 00:50-kor” filmezte le Tim Ferris őrmester.


A meteort az Amerikai Meteor Társaság (AMS) közlése szerint Maine-től egészen Rhode Island államig több helyen is látni lehetett az éjszakai égbolton, és nagyjából hétszáz bejelentést kaptak emberektől, akik észlelték a jelenséget. Egyikük elmondta: a tűzgolyó megjelenése után nagyjából 3-5 perccel később lehetett hallani egy hangos robbanást, amibe beleremegett a háza.

A Portland Press Herald cikke szerint olyan nagy volt az érdeklődés a meteorról készült felvételek iránt, hogy az AMS oldala egy időre elérhetetlenné vált a megnövekedett forgalom miatt. A társaság a YouTube-oldalán több felvételt is nyilvánosságra hozott az eseményről.

Az alábbi felvételt Plattsburgh város egyik rendőrjárőre készítette.

Ezt pedig a Burlington Nemzetközi repülőtér egyik térfigyelő kamerája.

A meteorról fényképet készített a Portsmouth város kikötőjét figyelő webkamera is.

Közben a maine-i ásványmúzeum húszezer dolláros jutalmat ajánlott fel annak, aki megtalálja a meteor földre hullott darabjait – írta a Press Herald. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik