Nagyvilág

Az Oxfam szerint pelenkát kell viselniük az amerikai baromfifeldolgozók munkatársainak

Mert embertelen körülmények között dolgoztatják őket, és még a mosdóba sem mehetnek ki.

Egyes nagy amerikai cégek üzemeiben embertelen körülmények közt dolgoztatják a munkásokat, van, ahol pelenkát kell viselniük, mert a mosdóba sem mehetnek ki – derül ki az Oxfam America segélyszervezet jelentéséből.

Az Oxfam konkrétan megemlít négy nagy csirkefeldolgozót, amelyek az Egyesült Államok baromfipiacának hatvan százalékát adják. Ezek a Tyson Foods, a Pilgrim’s Pride, a Perdue Farms és a Sanderson Farms.

A segélyszervezet több szövetségi államban vizsgálódott. A munkások név nélkül nyilatkoztak, a kirúgástól tartva. Egy arkansasi nő azt mondta: neki és sok kolléganőjének pelenkát kell viselniük, és arra kényszerítik őket, hogy szinte ne igyanak semmit, nehogy ki kelljen menniük a mosdóba. A munkafelügyelők gúnyolódnak rajtuk, és állandóan kirúgással fenyegetőznek, ha ki akarnak menni.

A Delaware, Maryland és Virginia államban jelen lévő Delmarva gyár munkatársai arról számoltak be, hogy ha ki akarnak kéredzkedni, külön kérelmet kell benyújtaniuk a humánerőforrás-részlegre, amely 20-60 perc alatt bírálja ezt el.

A Bloomberg News megkereste az említett cégeket, amelyek tagadják a jelentésben szereplő eseteket. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik