Nagyvilág

Putyin már előre tudja, hogy „információs támadások” lesznek a választás előtt

Szerinte ha „helyeselne” az orosz kormány, mindenki számára jó lenne, de elveszítené jelentőségét.

Vlagyimir Putyin szerint az idei parlamenti, és a 2018-as elnökválasztás előtt „információs támadások” fogják érni Oroszországot. Az elnök erről egy joskar-olai fórumon beszélt.

„Ellenfeleink most május 9-re, a második világháborúban aratott győzelem napjára találnak ki valamit. Aztán az állami duma megválasztására találnak ki valamit, aztán az elnökválasztásra. Ez száz százalék, ahogy nálunk mondják, nem kell ehhez jósnőhöz menni” – jelentette ki, hozzátéve, hogy „Oroszország soha nem hagyja elveszni szuverenitását”.

Az államfő szerint „ha csak helyeselnénk, akkor mindenki számára jók lennénk”, de így Oroszország elveszítené jelentőségét, majd a szuverenitását és a jövőre vonatkozó perspektívát. Veszélyesnek nevezte a külföldi alapítványok és intézetek részvételét az orosz közoktatásra. Úgy vélte: a haladás érdekében nyitottnak kell lenni az újra, de az általa konkrétan meg nem nevezett alapítványok nem felelnek meg az orosz hagyományoknak és kultúrának.

Kitért Törökországra is, azt állította, hogy az ottani hivatalos szervek képtelenek ellenőrzésük alá vonni az ország területére lépő banditákat, akikkel amúgy szerinte kapcsolatban állnak. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik