Nagyvilág

Kirúgták a tolószékes nőt felpofozó rendőrt

Rendorseg(8)(960x640).jpg (Array)
Rendorseg(8)(960x640).jpg (Array)

A San Diegói közszolgálati bizottság helybenhagyta egy rendőr kirúgását, akit azért távolítottak el a kaliforniai város rendőrségétől, mert legalább kétszer felpofozott egy tolószékes nőt – jelentette a Los Angeles Times. A meg nem nevezett rendőr ráadásul a jelvényét előkapva megfenyegetett egy ott turistáskodó családot, amikor azok a jelenetet látva közbe akartak lépni.

A rendőrt – aki a valamikor tavaly történt eset idején részeg volt – végül saját kollégái vitték el a helyszínről, akiket azzal fenyegetett meg, hogy „szerencséjük van, hogy nincsen nála a szolgálati fegyvere”. A bizottság jelentése szerint a férfi ellenállt a letartóztatásnak, megrugdosta a rendőrautó ajtaját, és azt követelte a rendőröktől, hogy „bánjanak vele kollégához méltóan” – azaz hagyják futni.

A bizottság jelentése szerint a rendőr a büntetést „a jó magaviselet elmulasztás, iszákosság, és a közösség tagjaival szembeni udvariatlan viselkedés” miatt kapta, ami elfogadhatatlan a köz szolgálatában. A beszámoló szerint a rendőr elismerte, hogy mit tett, ennek ellenére fellebbezett a kirúgásáról hozott szerint túl kemény döntés ellen, arra hivatkozva, hogy az eset idején magánéleti problémái voltak, és 23 éves katonai és rendőri múltjában ez volt az első példa rossz viselkedésre.

A bizottság azonban egyhangú döntéssel helybenhagyta a kirúgásáról hozott döntést. Indoklásuk szerint tettével „szégyenbe hozta a rendőrséget és a rendfenntartó erőket”, és ezek után nem tudják olyan pozícióban alkalmazni, ahol hatalma van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik