Nagyvilág

Nem integethetnek a hannoveriek Obamának

Komoly biztonsági intézkedésekkel készülnek a német városban az amerikai elnök látogatására.

Április végén a németországi Hannoverbe látogat Barack Obama – a helyieket arra kérték, hogy ne álljanak az ablakokba az elnök elhaladásakor, és ne integessenek.

Az amerikai elnök a helyi ipari technológiai vásáron, a Hannover Messén vesz részt, ahol Angela Merkellel találkozik. A kongresszusi központ környékén élő 1800 lakos szórólapot kapott a rendőrségtől, amely arra figyelmeztet, hogy aki megszegi a biztonsági figyelmeztetéseket, rendőri ellenőrzésre számíthat.

Már az elnöki látogatás előtti napon biztonsági zónát létesítenek majd, ahová az ott lakók is személyi igazolványuk felmutatásával léphetnek be. Azokat pedig, akik nem ott laknak, de a látogatás idején dolguk akad a zónában, előzetesen regisztrálni kell a rendőrségen, ez még az üzletek személyzetére is vonatkozik.

A rendőrség a helyiek megértését kérte, mivel különleges biztonsági intézkedések közepette kell gondoskodniuk az amerikai elnök épségéről – számolt be a Local.

Hasonló biztonsági intézkedésekre a budapestiek is emlékezhetnek: tavaly Vlagyimir Putyin látogatásakor a csatornafedőket is lehegesztették, miközben helikopterek köröztek a levegőben, és Angela Merkel látogatásakor is megkérték a budapestieket, hogy csukják be az ablakokat, több lakást pedig a TEK átvizsgált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik