Nagyvilág

Durván nekiment az oroszoknak a brit miniszter

Grúziában haknizott a brit külügyminiszter, aki azt mondta az oroszokról, semmilyen nemzetközi normát nem tartanak be.

Oroszország veszélyt jelent minden ország számára, mivel semmibe veszi a nemzetközi normákat – közölte szerdán Tbilisziben Philip Hammond brit külügyminiszter, aki felajánlotta támogatását Grúziának, ami 2008-ban rövid háborút vívott Oroszországgal.

Hammond, aki korábban is számos alkalommal bírálta az orosz akciókat, szerdán Grúziába látogatott, ahol Giorgi Kvirikasvili grúz miniszterelnökkel találkozott, és látogatást tett a BP olajcég által üzemeltetett Dél-Kaukázus olajvezetéknél, amit jelenleg kibővítenek.

A Reuters kérdésére, hogy Oroszország fenyegetést jelent-e Grúziára vagy a balti államokra, Hammond vezetője így válaszolt:

Oroszország semmibe veszi a nemzetközi viselkedési normákat, és megszegi a nemzetközi rendszer szabályait. Ez kihívást és fenyegetést jelent mindannyiunk számára.

Ideje lenne, hogy Moszkva a nemzetközi színtéren konstruktív szerepet játsszon, és tartsa be a szabályokat – tette hozzá Hammond, megjegyezve, hogy Nagy-Britannia és Oroszország közös érdeke az Iszlám Állam elleni küzdelem Szíriában és Irakban.

Ha együtt akarunk működni, kell lennie olyan útnak, amelyen haladva tiszteletben tartja a nemzetközi rendszert

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik