Nagyvilág

Big boss von Bosporus – hisztizik a török elnök a német klip miatt

Törökország nagy hatalmú vezére nem tűri el, ha lekicsinylik nagy tetteit. Most a német nagykövetnek volt jelenése Ankarában, hogy elmagyarázza, miért készült szatirikus videó a szultánról.

Lassan valóban szultánnak hiszi magát Recep Tayyip Erdogan török elnök, aki sorra zárat be embereket azért, mert megsértették őt. Német diplomatákkal ugyanezt nem játszhatja el, de azért erőteljesen jelezte, őt nem lehet csak úgy kifigurázni. A Foreign Policy szerint egy vicces videoklipre akadt ki, ami őt cikizi.

Az NDR német csatorna Extra 3 című műsorában adták le a fülbemászó Erdowie, Erdowo, Erdogan (magyar ferdítésben Erdogyan, Erdohol, Erdogan) című dalocskát és a kapcsolódó videót. Ebben a török elnök abszurd pillanatait mutatták be, felváltva olyan képsorokkal, amin embereket börtönöz be vagy ver meg a rendőrség, esetleg épp kurdokat bombáznak.

Erdogan bekérette a videó miatt Martin Erdmann német nagykövetet is.

Az elnök továbbra is büntetlenül veri le a független hangokat, újságokat foglaltat el a rendőrséggel, békepárti akadémikusokat csukat le, de mindezt megteheti, ugyanis Németország és az EU a menekülthullám megfékezéséért cserébe mindent elnéz neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik