A következő élő közvetítés része Brüsszeli robbantás: 25 sérült válságos állapotban

Nincs több magyar sérült

Továbbra sincs hír újabb magyar sérültekről Brüsszelben, de a holttestek azonosítása és állampolgárságuk megállapítása még folyamatban van – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán. A brüsszeli nagykövetség konzuli osztálya az EU melletti állandó képviselettel szoros együttműködésben eddig csaknem hatvan, hozzájuk forduló magyarnak nyújtott segítséget szállítással, tanácsadással, hozzátartozó felkutatásával. Sokan nézik a honlapjukon és a Facebook-oldalukon olvasható tájékoztatást, és sok a közvetlen ügyféli visszajelzés is.

Kitértek arra is: folyamatos a kapcsolattartás a belga külügyminisztérium nagykövetségeket tájékoztató krízisszolgálatával, és a belga belügyminisztérium válságstábjával. Az ismerteken túl továbbra sem adott egyik szolgálat sem jelzést további magyar sérültekről. Az érintett repülőtéren és metróállomáson talált holttestek azonosítása még mindig folyamatban van. A kiértesítések szerda reggel kezdődtek, de a nagykövetséget eddig nem értesítették magyar áldozat miatt.

Csütörtökön a nagykövetség konzuli osztálya biztonsági és humanitárius megfontolásokból csak a keddi terrorcselekményekkel érintett magyarokat közvetlenül segítő ügyintézést és szolgáltatásokat végez. Az egyéb, hagyományos konzuli ügyekben az ügyfélfogadást és a teljes körű ügyintézést a húsvéthétfőt követő kedden, március 29-én 9 órától indítják újra. A keddi brüsszeli merényletekben két magyar megsérült, állapotuk stabil. (MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik