A következő élő közvetítés része Brüsszeli robbantás: az Iszlám Állam vállalta a felelősséget

A TEK nem vizsgál csomagokat, de mindenhol jelen van

Hajdu János TEK-főigazgató elmondta: a terrorelhárítás emberei fokozottan jelen vannak azokon a közterületeken, amelyeket a rendőrség eddig is védett, így a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a pályaudvarokon és a belvárosban. A TEK a stratégiai csomópontokat is őrzi a jövőben, így például a paksi atomerőművet – tette hozzá.

24.hu / Pál Anna Viktória
24.hu / Pál Anna Viktória

Az M1-nek adott interjúban a főigazgató hangsúlyozta: addig tartanak az intézkedések, amíg meg nem tudják, hogy fenyegeti-e Magyarországot terrorveszély.

Közölte: a TEK nem vizsgálja az utasok csomagjait a repülőtéren, mert ez nem dolga, erre külön személyzet van. A TEK a repülőtérhez vezető utat blokkolja fizikailag, tűzszerészeti feladatokat lát el, valamint az utasok beszállításánál végez egy rendkívüli ellenőrzést.

Hajdu szerint talán még ennél is fontosabb a TEK-nek az a tevékenysége, amely nem látható: a hírszerzési és titkosszolgálati szervek kimondottan a magyar vonatkozású információkat gyűjtik a terrorveszély lehetséges forrásairól, és soron kívül egyeztetnek ezekről a TEK-kel.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik