Nagyvilág

Trump lassan folyamatos háborút generál

A republikánus jelölt épp Arizonában kampányol, de sokan nem látják szívesen itt sem. New Yorkban is ellene tüntettek.

Az Egyesült Államokban Donald Trump republikánus elnökjelölt ellen tiltakozók tucatjai torlaszoltak el egy utat, ami egy szombati Trump-rendezvény helyszínéhez vezetett az arizonai Phoenix közelében – számolt be a Fox News konzervatív amerikai hírtévé.

A demonstrációról készített felvételek szerint tiltakozók egy csoportja autókkal állta el a rendezvényre igyekvő járművek útját, valamint “Dump Trump” (Kukába Trumppal) és “Shut Down Trump” (“Zárjuk le” Trumpot) feliratokat emeltek a magasba.

A republikánus jelölt kampányrendezvényeit az utóbbi időben többször is tiltakozók szakították meg. Egy chicagói gyűlés végül elmaradt, miután Trump követői és ellenzői heves szóváltásba keveredtek egymással és tettlegességre is sor került, még jóval azelőtt, hogy a milliárdos színpadra lépett volna.

Trump szombaton a tervek szerint az arizonai Maricopa megye seriffje, Joe Arpaio társaságában jelenik meg a rendezvényen, aki az illegális bevándorlók agresszív összeterelése és olyan taktikák miatt vált ismertté konzervatív körökben, mint az, hogy körzetében az őrizeteseknek kötelező rózsaszín alsónadrágot viselniük és bevezette a rózsaszín foszforeszkáló bilincsek használatát.

A CNN közölte, New Yorkban is utcára vonultak a Trump-ellenes tüntetők. Közülük néhányan vizespalackokkal dobálták meg a rendőröket, akik megpróbálták őket az autóforgalmon kívül tartani. A hatóságok paprikasprayt vetettek be, és néhány embert őrizetbe vettek – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik