Nagyvilág
US Republican Presidential Candidate Donald Trump is seen on television in the CNN filing room during the Republican Presidential Debate at the University of Houston in Houston, Texas on February 25, 2016. / AFP / Thomas B. Shea

Illegális bevándorlókkal dolgoztatott Donald Trump

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2016. 02. 26. 12:30

A csütörtöki tévévitában azzal ütötte el a vádakat, hogy ez már régen volt, és akkor még más világ volt más törvényekkel.

Miközben Donald Trump az illegális bevándorlás ádáz ellenségének mutatja magát a republikánus elnökjelöltségért folytatott harcban, egyik nagy ellenfele, Marco Rubio szenátor azzal állt elő a csütörtöki tévévitában, hogy a milliárdos maga is illegális vendégmunkásokkal dolgoztatott, amiért meg is büntették egymillió dollárra. „Maga itt az egyetlen ezen a színpadon,akit valaha megbüntettek azért, mert illegálisan dolgoztatott embereket” – mutatott rá Rubio Trumpra, majd így folytatta:

Munkásokat bérelt fel Lengyelországból. Utána lehet nézni. Biztos vagyok abban, hogy az emberek már írják is a keresőbe, hogy Trump, lengyel munkások. És már látják is, hogy egymillió dollár büntetést kellett fizetnie, mert illegálisan dolgoztatott embereket.

Trump azzal igyekezett elütni a vádakat, hogy ez az eset már régen történt. „Előhúz itt valamit harminc évvel ezelőttről, ami teljesen jól működött. Mindenki boldog volt vele. Amúgy is, a törvények akkor teljesen mások voltak, az egy teljesen más világ volt” – reagált a milliárdos.

A Fehér Ház szomszédságában is illegálisan dolgoztathatott

Donald Trump tervei között szerepel egyébként, hogy ezer mérföld hosszan falat húzna a mexikói határra, hogy kívül tartsa az illegális bevándorlókat. Rubio azt mondta: „Ha a falat is úgy építi meg, mint a Trump Tower-t, akkor azon is illegális bevándorlók fognak dolgozni. Még egyszer, írják be a Google-be, hogy Donald Trump, lengyel munkások” – biztatta a nézőket.

Trump ellen még az 1980-as években indult eljárás, mert papírok nélküli lengyel munkásokat dolgoztatott Manhattanben, a Trump Tower építésekor. A pereskedés egészen 1999-ig húzódott, külön megállapodással zárult, de ennek részleteit nem hozták nyilvánosságra. Tavaly az a hír is napvilágot látott, hogy szintén vendégmunkások dolgozhattak egy Donald Trump tulajdonában lévő washingtoni luxusszálló építésén, ami mindössze hat háztömbnyire van a Fehér Háztól.

F betűs szó

A csütörtöki tévévitát követően egyébként Vicente Fox egykori mexikói elnök is reagált Trump azon kijelentésére, hogy falat húzna a mexikói határra, és azt Mexikóval fizettetné ki. Szó szerint ezt mondta:

Én nem fogok fizetni a kibaszott falért, fizessen ő, neki van pénze.

Azt is mondta, hogy szerinte Trump egyáltalán nem republikánus, amiket mond, azok nem a republikánus elveket követik. És nem is demokrata, Trump csupán önmaga, egy egocentrikus ember –tette hozzá.

Trump a volt mexikói elnök kijelentésére annyit reagált a Twitteren, hogy

Vincente Fox felháborító módon használta az F betűs szót, amikor a falról beszélt. Bocsánatot kell kérnie! Ha én tettem volna, nagy felzúdulás lenne!

(The Independent)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.