Nagyvilág

Facebookos kommentjei miatt ölte meg kollégáját egy rendőr

Az egyiptomi rendőr nem találta viccesnek az őrmester csúfolódó bejegyzéseit.

Előre eltervezett emberölés vádjával indítottak eljárást egy egyiptomi rendőr ellen, aki agyonlőtte egyik kollégáját, mert a Facebook-on csúfolódott vele – jelentette a helyi sajtó. Wael El Shabrawy szolgálatban volt, amikor hétfőn betért Port Szaíd város egyik rendőrkapitányságára, majd összeszólalkozott kollégájával, akire a veszekedés közben kétszer rálőtt – közölte az egyiptomi belügyminisztérium.

Az áldozatot a hasán érték a lövések, súlyos belső sérüléseket okozva, és hiába szállították gyorsan kórházba, a belső vérzésektől szenvedő férfi életét már nem tudták megmenteni az orvosok. Wael El Shabrawy-t azonnal őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Kihallgatása alatt azt mondta, azért ölte meg Emad Abdel Halim őrmestert, mert a férfi folyamatosan gúnyolódott rajra a Facebookon, rendszeresen csúfolódó kommentek írva bejegyzései alá, azzal szívatva, hogy nem vicces.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a gyilkos rendőrt 2007-ben kirúgták, miután „több szabálysértést” követett el, de a 2011-es forradalom után újra szolgálatba állították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik