Nagyvilág

Kábítószer-csempészettel gyanúsított börtönőröket tartóztattak le az USA-ban

Kábítószer-csempészet gyanújával negyvenhat jelenlegi, illetve volt börtönőrt tartóztattak le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei az Egyesült Államokban, Georgia államban, közölték szövetségi tisztviselők csütörtökön.

A nyolc büntetés-végrehajtási intézmény őrei a gyanú szerint nemcsak az elítélteknek szállítottak csempészárut, hanem kenőpénz fejében a börtönökön kívül is kábítószert szállítottak, illetve – visszaélve hatáskörükkel – segítették a drogok forgalmazását.

A nyomozáshoz közel álló egyik tisztviselő azt mondta, a büntetés-végrehajtási tisztek egyenruhában, jelvényt viselve végezték, illetve felügyelték a drogszállításokat, hogy ne keltsék fel a hatóságok gyanúját. A hatóságok szerint ezért több ezer dollárt kaptak.

A letartóztatott börtönőrök nagy része körletőr volt, ugyanakkor öten közülük a börtönök csempészáruk felkutatásáért felelős különleges egységeinek tagjai voltak.

A nyomozást egy nagyobb, a Georgia állami büntetés-végrehajtási intézményeket érintő korrupciós ügyek vizsgálatának keretein belül végezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik