Nagyvilág

Kínában esik a hó. Százezer (!) ember rekedt egy pályaudvaron

Az utóbbi évek leghidegebb tele tombol az országban, Kína déli részén leállt a tömegközlekedés, rengeteg ember rekedt a pályaudvarokon. A guangzhoui vasútállomáson több járatot is töröltek, a hatalmas, a rendőrség becslése szerint közel százezres tömeg azért torlódhatott fel, mert a szélsőséges időjárási viszonyok mellé még bejött az is, hogy rengeteg ember szeretett volna utazni a kínai új év alkalmából.

kína vonat guangzhou02

Az elképesztő mennyiségű ott rekedt utas irányítására 1300 rendőrt vezényeltek, a már amúgy is ott lévő 2600 rendőr megsegítésére.

A Guangzhou pályaudvarnál rekedt utasok várják a vonatok indulását.

Kedd reggelre még mindig 34 ezer ember volt az állomáson, és több mint 22 ezer a város egy másik pályaudvarán – írta a helyi sajtó. De nem csak itt volt óriási tumultus. A Hangzhou Keleti pályaudvaron is hatalmas tömeg várta a vonatok indulását.

A Hangzhou East Railway Station február elsején
Hangzhou East Railway Station, február elsején

A Shanghaji Hongqiao pályaudvaron sem volt jobb a helyzet, ahol több mint 30 ezren rekedtek a késések miatt.

SHANGHAI, CHINA - FEBRUARY 01: (CHINA OUT) Passengers wait for trains at Hongqiao Railway Station as they head back home for the upcoming Spring Festival on February 1, 2016 in Shanghai, China. Chinese people are preparing for the Spring Festival, the Year of Monkey, which will fall on February 8 according to Chinese calendar. (Photo by ChinaFotoPress/ChinaFotoPress via Getty Images)
A sanghaji Hongqiao Railway Station, február elsején

Suffocating scenes from Shanghai Hongqiao Railway Station last night.READ MORE: http://shst.me/d4x

Posted by Shanghaiist on Monday, February 1, 2016

Ajánlott videó

Olvasói sztorik