Nagyvilág

Putyin szerint a kommunizmus és a Biblia eszméi hasonlítanak

Úgy emlékszik, hogy azok "az egyenlőség, a testvériség és a boldogság" voltak.

Igenis szerettem és szeretem ma is a kommunista és szocialista eszméket.

Ezt mondta az orosz elnök egy sztavropoli fórumon. Vlagyimir Putyin vallomását a kommunizmushoz való viszonyáról a Mandiner idézte az Interfax.ru hírügynökség alapján. Az orosz elnök közölte: nem dobta el párttagságiját. Még mindig hatnak rá a kommunizmus eszméi: az egyenlőség, a testvériség és a boldogság, amelyeket a Biblia eszméihez hasonlított, bár az elismerte: a gyakorlatban ezt nem sikerült megvalósítani, mert

ezeknek a nagyszerű eszméknek a gyakorlati megvalósítása távol került az utópista szocializmustól. Az országunk nem lett olyan, mint a nap állama.

Putyin néhány napja, a tudománnyal és oktatással foglalkozó elnöki tanács ülésén, amikor Leninnek azt a képességét méltatták, hogy emberek millióinak gondolkodását tudta befolyásolni, keményen és bosszúsan vágott vissza.

Lenin atombombát helyezett el az Oroszországnak nevezett épület alá, és ez a bomba aztán felrobbant.

Szerinte nem volt szükség az általa meghirdetett világforradalomra sem. Putyin szóvivője később közölte, hogy a Leninről mondottak az államfő magánvéleményének minősülnek, és nincsenek arra vonatkozó tervek, hogy eltávolítsák Lenin holttestét a mauzóleumból.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik