Nagyvilág

Tragédia: gombelem okozta a kétéves kislány halálát

A kétéves oklahomai kislány, Brianna Florer a karácsony körüli napokban nem érezte igazán jól magát, alacsony láza volt, de a nagyszülők semmi rosszra nem gyanakodtak egészen addig, míg Brianna december 27-én nem kezdett el vért hányni.

A gyorsan kékülő bőrű lányt azonnal a közeli kórházba szállították, de ott nem tudták megműteni, így a tulsai St. Francis kórházba irányították át. A rossz időjárás miatt a mentőhelikopterek nem szállhattak fel, így mentővel szállították át, ennek következtében pedig a vártnál jóval később került csak a műtőasztalra.

A folyamatos vérzést a két és fél órás operáció során sem sikerült elállítani, hiszen – mint kiderült – egy lenyelt apró gombelem addigra a nyelőcsövön át már átette magát a fő nyaki ütőérbe. Az orvosok szerint Brianna az elemet halála előtt maximum hat nappal nyelte le.

47839

A hasonló balesetek a tengerentúlon egyáltalán nem ritkák. 2005 és 2014 közt 11940 hatévesnél fiatalabb gyerek nyelt le elemet. Közülük tizenöten nem élték túl. A legtöbb esetben az elemek egyszerűen átfutnak az emésztőrendszeren, de a kisebb gyermekeknél fennáll a nyelőcsőben elakadás veszélye, a felületén kialakuló lúg pedig lassan átmarja a nyelőcső oldalát, elérve a legközelebbi szövetet és ereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik