Nagyvilág

Vödörszám öntötte vizeletét szomszédja házára egy idős nő

Rongálás vádjával indítottak eljárást egy 69 éves nő ellen az amerikai Indiana államban, miután kiderült, hogy hónapokon át vödörszámra öntötte le saját vizeletével a szomszédja házát – jelentette a helyi sajtó. A Lynn városában élő Jackie VanTyle a bíróságo iratok szerint nagyjából egymillió forintnak megfelelő összegű kárt okozott az épületben a rongálással, amit elmondása szerint azért tett, mert áldozata “rossz szomszéd, és nem szereti”.

Szomszédja még október közepén jelentette a rendőrségen, hogy gyanúja szerint VanTyle – akivel elmondása szerint már kilenc éve egy szót sem beszélt – önti le vizelettel a házát. A rendőrségi jelentésben az áll, hogy a kiérkező rendőr erős húgyszagot érzett a házhoz közelítve és “egyértelmű volt, hogy valamit odadobtak”.

Joseph Basler ezután biztonsági kamerát szerelt fel, hogy lebuktassa a vizelettel támadó szomszédját, és pár nap alatt kétszer is sikerült megörökítenie, ahogy a nő egy vödörből valamilyen folyadékkal leönti az épületet.

Ekkor a rendőrök már kikérdezték a nőt, aki eleinte tagadott, de később beismerte, hogy nyár óta egy kék vödörbe gyűjtötte a vizeletét, amit aztán ráöntött a szomszéd házára, amikor Basler elment otthonról. A beszámolók szerint a nő igencsak meglepődött, amikor egy rendőr közölte vele, hogy emiatt akár még börtönbe is kerülhet, mert azt gondolta, ezzel csak egy kis kellemetlenséget okoz.

A kétrendbeli rongálással vádolt nőnek január közepén kell bíróság elé állnia, és a beszámolók szerint akár egy évig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik, ha bűnösnek találják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik