Nagyvilág

Találkozott Obama a San Bernardinó-i áldozatok rokonaival

Feleségével három órán át beszélgettek a hozzátartozókkal, mielőtt továbbrepültek volna karácsonyi szünetre, Hawaii-ra.

Barack Obama amerikai elnök találkozott helyi idő szerint pénteken a San Bernardinó-i vérengzés áldozatainak hozzátartozóival, utána azt mondta, meghatotta, hogy a tolerancia szükségességére helyezték a hangsúlyt.

“Ezekben a számukra és az egész közösségre nézve nehéz időkben, ők az erőt, az egységet és a szeretetet képviselik, ami ebben a közösségben és az országban van” – közölte Obama újságírókkal a találkozó után.

Az elnök és felesége, Michelle csaknem három órát töltött az áldozatok családtagjaival egy középiskola könyvtárában. Az elnöki házaspár Hawaiira utazott szabadságra, és útközben állt meg San Bernardinóban.

December 2-án a 29 éves Tasfín Malik és férje, a 28 esztendős Syed Rizwan Farook támadást hajtott végre a dél-kaliforniai San Bernardino megyei egészségügyi dolgozók bankettjén. A két merénylő a vérengzés után a rendőrökkel vívott tűzharcban meghalt.

James Comey, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója közölte szerdán, semmi jel nem utal arra, hogy a két merénylő tagja volt egy szervezett terrorsejtnek vagy kapcsolatuk lett volna külföldi fegyveres szervezetekkel. Szakértők szerint azonban a merényletet az Iszlám Állam ihlette – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik