Nagyvilág

Meghalt egy menekült a görög-macedón határon, a rendőri összecsapásokban

Hetek óta több ezren laknak laknak itt sátrakban. Arra várnak, hogy beléphessenek Macedóniába és folytathassák az útjukat Nyugat-Európa felé. Nekimentek a rendőröknek, egy menekült meghalt.

Meghalt egy menekült a görög-macedón határ görög oldalán fekvő Idomeni település közelében csütörtökön. A férfit áramütés érhette, amikor egy vonat tetejére próbált felkapaszkodni és minden valószínűség szerint megérinthette az áramvezetéket.

A súlyosan megégett, valószínűleg marokkói állampolgárságú férfi holttestét a sínek között találták meg, mondta egy szemtanú a Reutersnek. Szombaton hasonló körülmények között vesztette életét egy 24 éves marokkói.

Szerelvények egész sora áll a határ görög oldalán, ahol ezerötszáz kétségbe esett migráns torlódott fel, miután a macedón hatóságok november 19. óta csak a szíriai, iraki vagy afgán állampolgárokat engedik be Görögország irányából. Csütörtökön a tömeg ismételten követelte, hogy engedjék az embereket tovább Európa gazdagabb államaiba.

Korábban macedón rendőrök könnygázt vetettek be a tüntető migránsokkal szemben, akik kövekkel dobálták a rendvédelmi erőket.

A 24.hu is járt a helyszínen, kattintson ide a képekért.

(Reuters)

Olvasói sztorik