Nagyvilág

Vádgyárként dübörög Belgium

Sorra jönnek a hírek a párizsi terrortámadás miatti belga előállításokról, letartóztatásokról, vádemelésekről, na meg szabadon engedésekről.

Újabb feltételezett terroristát helyeztek vád alá a belga hatóságok a november 13-i párizsi merényletek miatt pénteken, ez már a hatodik belgiumi vádemelés az ügyben. Az illetőt terrortámadások elkövetésében való részvétellel és terrorcsoporthoz tartozással vádolta meg a belga szövetségi ügyészség.

Szintén pénteken egy bíróság elrendelte az Ali O.-ként megnevezett, francia állampolgárságú, de a brüsszeli Molenbeek negyedben lakó 31 éves férfi, továbbá egy másik, hétfőn őrizetbe vett gyanúsított egyhónapos fogva tartását. Az ügyészség szerint Ali O. segített a menekülésben Salah Abdeslamnak, a párizsi merényletek egyik feltételezett elkövetőjének, akit továbbra sem sikerült kézre keríteniük a hatóságoknak.

A belga hatóságok azt is közölték, hogy pénteken szabadon engedték azt a két embert, akit szintén a terrorakció miatt állítottak elő a Verviersben az előző napi rendőrségi akció során. Az RTBF tévécsatorna szerint a pénteken vád alá helyezett feltételezett terrorista családtagjairól, apjáról, illetve testvéréről van szó – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik