Nagyvilág

18 panasz érkezett korábban a kamaszt kivégző rendőr ellen, ennek ellenére sosem kapott fegyelmit

A gyilkosság vádjával letartóztatott 37 éves rendőr, Jason Van Dyke tagadta azokat a vádakat, miszerint túlzottan lépett volna fel a színes bőrű lakosok ellen, pedig az utóbbi években 18-szor éltek ellene ezzel a panasszal.

2007-ben Van Dyke egy kollégájával egy 41 éves fekete férfit a rendőrautó motorháztetőjére vágott, majd nagy erővel a rendőrautóba lökött, nyolc napon belül gyógyuló vállsérülést okozva ezzel a sértettnek. A bíróság végül 350 ezer dollár kártérítést ítélt meg a férfinak – írja a New York Post.

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly októberben Van Dyke 16 golyót eresztett a 17 éves, színes bőrű Laquan McDonaldba, az esetről kedden egy dash-cam felvételt is nyilvánosságra hoztak.

A videón egy ember megölése látható, így csak erős idegzetű olvasóink nézzék meg!

Rendőr-szakszervezeti vezetők közvetlenül a tavaly október 20-án történt lövöldözés után azt állították, hogy a 34 éves Jason Van Dyke jogszerűen lőtt, mert a kést lóbáló Laquan McDonald az őt elfogni akaró rendőrökre támadt. A videóból azonban egyértelműen látni lehet, hogy a fiatal nem közelített a rendőrök felé, amikor Van Dyke – aki még fél perce sem volt a helyszínen – lőni kezdett.

A rendőr végül valósággal kivégezte a 17 éves fiút, akit még akkor is lövések értek, amikor már a földön feküdt sebesülten. Van Dyke az egész tárat beleeresztette a fiatalba.

A visszataszító tetten felháborodva tüntetések kezdődtek Chicagóban.

Olvasói sztorik