Nagyvilág

79 éves embert ütött le a rasszista

Kiugrott a kocsiból - "Mi van, mi van, mi van!!??" - bevert egy hatalmasat az öreg arcába, majd elszaladt. Videóra vette.

Bátor gyerek volt a 29 éves Conrad Barrett. Autójából kipattanva hatalmasat bevert egy 79 (!), igen, egy hetvenkilenc éves embernek. Előtte a klasszikus szöveget tolta, ami magyarul valahogy így hangzik: Mi van, mi van, mi van!? Aztán elfutott. Nemcsak “bátor”, agyatlan is, az egészet videóra vette. Mindezt azért, mert az öreg bőre színe fekete.

Az eset 2013-ban történt Texasban, Barrett a bíróságon nyíltan vállalta tette rasszista indíttatását, úgy gondolta, akcióját leadják majd az országos tévétársaságok.

Az áldozat Roy Colemannak az ütéstől és az eséstől két helyen eltört az álkapcsa, több foga kitört. A támadás után Barrettet hamar letartóztatták, a felvételt most tette közzé az amerikai igazságügyi minisztérium. Megszületett az ítélet is, a bíróság hat év börtönt szabott ki a a rasszista támadóra – írja a brit Metro.

Coleman lánya is nyilatkozott az ítélethirdetés után, azt mondta, a képsorokat látva majd’ megszakadt a szíve. És nyilván megbocsátott a támadónak, mivel haraggal a szívünkben nem szabad élni… Roy Coleman azóta fizikailag rendben jött, ám a lelki sérülést nem tudta kiheverni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik