Nagyvilág

Ha CNN-es vagy, ne támogasd a szíriai menekülteket – felfüggeszthetnek

Elise Labott, a CNN újságírója pontosan úgy járt, ahogy a címben írtuk, a munkáltatójának nem megfelelő Twitter-üzenetet küldött.

Elise Labott, a CNN újságírója pontosan úgy várt, ahogy a címben írtuk, a munkáltatójának nem megfelelő Twitter-üzenetet küldött.

Elise Labott üzenet így szólt:

A Ház elfogadta a törvénytervezetet, amely korlátozza a szíriai menekülteket. A Szabadság-szobor szomorúan lehajtja fejét.

Az újságíró ezután bocsánatot kért a tweetjéért:

Rosszul tettem, hogy véleményeztem a döntést. A tweetem helytelen és tiszteletlen volt. Őszintén bocsánatot kérek.

Mindennek ellenére a külügyi újságírót két hétre felfüggesztették.

Korábban az amerikai képviselőház megszavazta azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében mindaddig felfüggesztik a szíriai és az iraki menekültek befogadását, amíg kulcsfontosságú nemzetbiztonsági intézmények nem kezeskednek arról, hogy személy szerint nem jelentenek kockázatot.

Barack Obama elnök, aki a folyó költségvetési évben 10 ezer szíriai menekültet szándékozik betelepíteni az Egyesült Államokba, előzetesen vétót helyezett kilátásba a törvénytervezettel szemben.

A republikánus többségű szövetségi törvényhozás alsóházában 289-137 arányban fogadták el a jogszabály tervezetét, ami azt jelenti, hogy 47 demokrata képviselő is a kormányzat ellen szavazott, annak ellenére is, hogy annak magas rangú képviselői, Denis McDonough fehér házi kabinetfőnök és Jeh Johnson belbiztonsági miniszter vezetésével, zárt ajtók mögött még csütörtökön is megpróbálták jobb belátásra bírni őket. (Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik