A következő élő közvetítés része Párizsi terrortámadás - Olaszországba menekülhetett az egyik terrorista

Tömör terroristakalauz: ők gyilkoltak Párizsban

Még mindig kissé kaotikus, ki és hol és mit követett el a tragikus péntek estén, ezért a France24 összeszedte, melyik merénylőről mit kell tudni dióhéjban.

  • Ismael Omar Mostefai egy Párizs elővárosában született, majd radikalizálódása is beindult. A rendőrség aktát vezetett róla, de sose kötötték össze semmilyen terrorszervezettel sem. 2004 és 2010 között nyolcszor ítélték el piti bűncselekmények miatt. Nemrég Szíriában is járt, a török hatóságok szóltak is erről a franciáknak, de nem mozdították a fülük botját se. Ő a Bataclan klubban mészárolt, meghalt.
  • Samy Amimour szintén párizsi születésű fiatal, akit már 2012-ben elítéltek a terroristákkal való együttműködésért, most mégis felrobbantotta magát a Bataclannál.
  • Ahmad Al Mohammad a neve annak az illetőnek, akinek a szír útlevelét megtalálták a Stade de France stadion előtt. Ő volt az, akit vélhetően Görögországban regisztráltak, és Magyarországon is átutazhatott.
  • Salah Abdeslam az egyetlen, aki nem halt bele a támadásokba. Ő belga állampolgár, jelenleg is szökésben van.
  • Ibrahim Abdeslam a fent említett Salah testvére. Ő a Boulevard Voltaire-en robbantotta fel magát, korábban ő bérelte ki a fekete belga Seatot, amit több helyszínen láttak, és Párizs elővárosában találták meg, a csomagtérben három Kalasnyikovval.
  • Bilal Hadfi egy francia állampolgár volt, aki Belgiumban élt, és a Stade de France-nál robbantotta fel magát.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik