Külföld
AppleMark

Putyin csodafegyvert jelentett be

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 11. 10. 20:23

Az új orosz csapásmérő eszköznek nem állhat majd ellen az amerikai rakétapajzs – állítja az elnök.

Dolgozni fogunk egy saját rakétaelhárító rendszeren is, de mindenekelőtt – ahogy arról már nemegyszer beszéltünk – hozzálátunk olyan csapásmérő rendszerek létrehozásához, amelyek képesek lesznek leküzdeni bármilyen rakétavédelmi rendszert

– hangoztatta Putyin egy, az orosz fegyveres erők fejlesztésével foglalkozó tanácskozás nyitó beszédében.

A TASZSZ állami hírügynökség Szocsiból keltezett jelentése szerint az államfő megállapította, hogy az orosz fegyveripar vállalatai az elmúlt három évben kidolgozták és sikerrel próbálták ki azokat a sokat ígérő fegyverrendszereket, amelyek – mint fogalmazott – egy többlépcsős rakétavédelmi rendszer körülményei között is képesek végrehajtani harci feladatokat.

Ilyen rendszerek már ebben az évben is kerültek a csapatokhoz

– állította az orosz vezető.

A mostani tanácskozáson ezek rendszerbe állításáról és további tökéletesítéséről lesz szó. Szerinte a következő évtizedekben ezek a fegyverek fogják meghatározni az orosz hadsereg arculatát.

Az Egyesült Államok és szövetségeseik folytatják globális rakétavédelmi rendszerük kiépítését, amivel a valódi céljuk az, hogy semlegesítsék minden más atomhatalom, mindenekelőtt Oroszország hadászati nukleáris erejét és ezzel “döntő katonai fölényre” tegyenek szert.

Az iráni és az észak-koreai nukleáris fenyegetésre való hivatkozások csak valódi szándékaik leplezésére szolgálnak.

Putyin megjegyezte: Oroszországot számos alkalommal biztosították arról, hogy az amerikai rakétavédelmi rendszer európai szegmensére az iráni ballisztikus rakéták jelentette fenyegetés miatt van szükség.

Mi azonban tudjuk, hogy az iráni nukleáris törekvésekkel kapcsolatos helyzet rendeződött, az erre vonatkozó megállapodásokat aláírták, sőt azokat már az érintett parlamentek is jóváhagyták. A rakétavédelmi rendszerekkel kapcsolatos munka ennek ellenére folytatódik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.