Nagyvilág

Ennyi volt, nem lesz több delfin-show San Diegóban

A San Diegó-i SeaWorld látogatói egyértelművé tették, inkább természetes valójukban, mintsem mutatványozás közben néznék az állatokat.

Joel Manby vezérigazgató szerint a park, amelynek évtizedeken át szerepelt repertoárjában a híres Shamu-show, 2017-től olyan műsorral fogja várni a látogatókat, amely az orkák természetes környezetére és magatartására helyezi a hangsúlyt.

Az állatvédők üzleti fogásnak nevezték a park tervét és továbbra is követelik, hogy a vállalat hagyjon fel a kardszárnyú delfinek fogvatartásával.

Az orlandói székhelyű vállalat bevételei visszaestek a 2013-ban bemutatott, Blackfish című dokumentumfilm óta, amely a fogságban tartott orkák életkörülményeiről számol be, továbbá elmeséli a Tilikum nevű kardszárnyú delfin történetét, amely 2010-ben a nézők szeme láttára ölte meg gondozóját az orlandói SeaWorldben.

Az utóbbi időkben a San Diegó-i park látogatottsága esett vissza a legjobban: egyelőre csak itt, a Shamu nevű példány egykori otthonában szüntetik be az orkashow-kat, amelyek továbbra is szerepelni fognak a San Antonió-i és az orlandói SeaWorld parkok látványosságai közt.

(Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik