Nagyvilág

Félelem és rettegés Phenjanban

kim dzsong un (Array)
kim dzsong un (Array)
Leszedték egy temetés vendéglistájáról Kim Dzsongun egyik bizalmasát, mindjárt beindult a rettegés és a dezertálás Észak-Koreában.

Diplomaták és az észak-koreai elit egy része elkezdett rohamosan dezertálni és menekülni, miután egyes pletykák szerint Kim Dzsongun, a legfőbb vezető tisztogatásokra készül – írja a brit Metro. Az egész pletyka alapját az adta, hogy egy állami temetés vendéglistájáról egyszer csak lehúzták Csoe Rjonghaét, aki Kim egyik közeli bizalmasa.

Csoe ugyan nem vett részt Ri Ulszol marsall temetésén, de később megjelent a tévében. Azonban simán lehet, hogy korábbi felvételeket sugároztak csak róla. Az elemzők szerint is elég erős jelnek szokott számítani Észak-Koreában, ha valakit egyszerűen kihúznak egy ilyen listáról. Gyanús, hogy valami korrupciós ügyben lehetett benne Csoe is.

Csoe nemrég még Észak-Koreát képviselte Pekingben a második világháborús megemlékezéseken, szóval hirtelen zuhanhatott be a támogatottsága. Utoljára október 31-én tett róla említést az állami média. Arra azért mindenki emlékszik, amikor Kim a saját nagybátyját, Dzsang Szongteket végeztette ki árulás miatt 2012-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik