Nagyvilág

Megint bajba keveredett egy Kogalymavia-gép

Az egyiptomi járat csütörtökön egy kisebb baleset miatt nem tudott felszállni a szentpétervári repülőtérről - ugyanennek a légitársaságnak zuhant le a gépe Egyiptomban.

A Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) Airbus A-321-es repülőgépe Szentpétervárról indult volna az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyre.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség első értesülései szerint a repülőgép vontatás közben lefékezett, és emiatt megsérült az első futóműve.

A légitársaság internetes oldalán nyilvánosságra hozott közleménye szerint a balesetet a repülőtér vontató járműve a vontatási előírások megszegésével idézte elő.

Az utasokat a fedélzetről a repülőtér termináljára vitték, és elkezdték a baleset okainak kivizsgálását. Az utasokat egy tartalék repülőgéppel még csütörtök délután elviszik Egyiptomba.

Október 31-én a Kogalymavia légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra közlekedő ugyanilyen típusú repülőgépe a felszállás után 23 perccel – eddig tisztázatlan okokból – lezuhant a Sínai-félszigeten. Fedélzetén 217 utas – köztük 17 gyermek – és 7 főnyi személyzet tartózkodott, a katasztrófát senki nem élte túl. Az áldozatok túlnyomó többsége orosz volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik