Nagyvilág

Kadirov: a szíriai és iraki terroristáknak semmi közük az iszlámhoz

A szíriai és iraki terroristáknak semmi közük az iszlámhoz, és az általuk elkövetett bűncselekmények lejáratják ezt a vallást – jelentette ki szerdán Ramzan Kadirov csecsen elnök.

Bárki számára világos, aki csak egy kicsit is ismeri az iszlámot, hogy a szíriai és iraki terroristáknak semmi közük a vallásunkhoz. Gyilkosságokat, rablásokat követnek el, mecseteket és szentélyeket robbantanak fel. Iszonyatos bűntetteikkel lejáratják az iszlámot, és a tetteiktől mindenekelőtt muzulmánok szenvednek

– mondta Kadirov az észak-kaukázusi köztársaság vallási vezetőivel találkozva. “A terroristák ideológusai mind gyakrabban használják a közösségi portálokat és a mobil üzenetküldő szolgáltatásokat. Az internet a fő eszközük lett a fiatalok megtévesztésében. Meg kell védenünk a fiataljainkat az interneten terjedő szélsőséges és terrorista ideológiáktól” – hangsúlyozta az Oroszországhoz tartó Csecsenföld elnöke, akik felszólította a papokat, hogy aktívabban vegyen részt a szélsőséges eszméknek a közösségi hálón való terjesztése ellen.

Kadirov, aki kedden a csecsen belügyminisztériumban szólalt fel egy tanácskozáson, kijelentette, hogy a rendvédelmi szerveknek mindenre kiterjedő intézkedéseket kell hozniuk annak érdekében, hogy megakadályozzák az Orosz Föderációban betiltott Iszlám Állam (IÁ) ideológusainak, harcosainak és híveinek Csecsenföldre történő beszivárgását.

“Az elmúlt években az orosz térségek között meggyőzően vezetünk a biztonság terén. Meg kell őrizni és fejleszteni kell az elért eredményeket. Ezért átfogó intézkedésekre van szükség, hogy megakadályozzuk nem csak az IÁ ideológusainak és harcosainak, de a híveinek is a beszivárgását köztársaságunkba” – mondta Kadirov, aki korábban felszólította Oroszországot, sújtsák halálbüntetéssel a terroristákat.

Az orosz légierő szeptember 30. óta bombázza Szíriában és Irakban az Iszlám Állam állásait – emlékeztetett a TASZSZ orosz állami hírügynökség.
 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik