Nagyvilág

Ezrek tüntetnek Németországban a menekültek ellen

A szervezők szerint nyolcezren is voltak, a rendőrök szerint csak három és félezren, mindenesetre összecsaptak az ellentüntetőkkel Erfurtban.

Több ezres menekültellenes tüntetés zajlik Németországban, a türingiai Erfurtban – írja az MDR. A portál szerint az egészet az Alternatíva Németországért (AfD) nevű populista párt szervezte. Több szélsőjobbos transzparenst is látni a tömegben, és pár száz ellentüntető is megjelent.

A pontos létszámról nem tudni, a rendőrség 3500 főt, egy direkt tömegszámlálással foglalkozó oldal 3500-3800 főt, a szervezők 8000 főt mondtak. Az 500 körüli ellentüntetővel kisebb összecsapás is kialakult, az egyik csoport zsidózott, a másik nácizott és egymást dobálták kövekkel. Néhányan meg is sérültek, egy rendőrautóban is keletkezett kár.

Közben olyasmi történt, ami valószínűleg 25 éve nem: egy nyugati ország óva intette állampolgárait, hogy Németországba utazzanak. A Spiegel ír róla, hogy az egykori NDK területén való utazás megfontolását kérik a kanadai hatóságok, mivel az embert könnyen rasszista és/vagy idegenellenes támadás érheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik