Nagyvilág

Horvátország részben feloldotta a határzárat a Belgrád-Zágráb autópályán

Horvátország kedden 17 óra körül feloldotta a határzárat a horvát-szerb határon található Bajakovo-Batrovci autópálya-átkelőn a teherforgalom előtt – közölte a szerb vámparancsnokság közlésére hivatkozva a belgrádi B92 televízió. A Hina horvát állami hírügynökség szerint csak a romlandó árut szállító teherautókat engedik át.

Horvátország hétfő éjféltől leállította a Belgrádot Zágrábbal összekötő E70-es úton fekvő, Batrovci-Bajakovo átkelőn a Horvátországba irányuló teherforgalmat, emiatt keddre 12 kilométeres sor alakult ki. A számítógépes rendszer meghibásodása miatt viszont keddtől a kimenő forgalom is leállt, így Horvátországból körülbelül 5 kilométer hosszan vártak a teherautók arra, hogy beléphessenek Szerbiába.

A Hina horvát állami hírügynökség szerint csak a romlandó árut szállító teherautókat engedik át a határon.

Ezt megerősítette a szerbiai közszolgálati televízió helyszínen tartózkodó tudósítója is. Szerint 700-800 kamion vár arra, hogy átléphesse a szerb-horvát határt, ugyanakkor nemrég kapták azt az információt, hogy nem a teljes teherforgalmat, hanem csak a romlandó árut szállító járműveket engedik át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik