A következő élő közvetítés része Nem vinnének, hoznának menekülteket

Horvátország végre regisztrálhatja a menekülteket

Fogadóközpontot nyitnak a szerb-horvát határon. A horvát belügyminiszter személyesen próbálta megnyugtatni az embereket.

Az amerikai ABC News arról ír, hogy Horvátország fogadóközpontot nyit a menekültek számára a szerb-horvát határon fekvő Opatovacban, hogy enyhítse a kaotikus helyzetet. Azóta, hogy Magyarország lezárta Szerbiával közös határát, 27 ezer ember érkezett Horvátországba – emlékeztetnek.

Ranko Ostojic horvát belügyminiszter ellátogatott Opatovacba, ahol egy menekülteket szállító buszra is felszállt és szokatlanul közvetlen hangnemben, a keresztnevén bemutatkozva intézett néhány szót az emberekhez. „Rövid ideig most itt lesznek ebben a táborban, ahol ételt, frissítőket és más dolgokat kaphatnak, amire szükségük van, azután tovább visszük önöket Európa felé. Kövessék a rendőrség utasításait, minden rendben lesz, köszönöm” – mondta, valószínűleg inkább a jelenlévő sajtónak, mintsem a menekülteknek címezve az eligazítást. Az alábbi videón ez látható.

Az új központban várhatóan végre elvégzik a menedékkérők regisztrálását is, mielőtt tovább vinnék őket. Ennek ellenére a menekültek nem túl nyugodtak, nem biztosak abban, hogy problémamentesen folytathatják útjukat.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik