Nagyvilág

Megható videót készített a Guardian az év vonulásáról

Végigkövették egy szír család exodusát a Keleti pályaudvartól gyalog Zsámbékig, busszal Hegyeshalomig, vonattal Münchenig. Elképesztő, mit meg nem tesznek egy háborúmentes életért.

“A magyar emberek csodálatosak. Ez a kormány” – mondja az egyik menekült a Keleti pályaudvar előtt, majd felkapva kisfiát nekiindul Ausztriának. A múlt heti nagy vonulást örökítette meg a Guardian riportere egy negyedórás riportban, ahogy összeszedelődzködnek a menekültek, majd a Rákóczi úton, Erzsébet hídon, Hegyalja úton, Budaörsi úton és az autópályán keresztül Ausztria felé induljanak.

A lap munkatársai egy szír caládot követtek útjukon, ahogy Németország felé mentek egy mankós férfi vezetésével. Megkapó, ahogy közben fotózkodnak a csodaszép budapesti panorámával, időnként egymást viszik és segítik, miközben olykor feltűnik a TV2 stábja is, vagy egy kislánynak kimegy a bokája és egy autós segít neki. Láthatjuk, ahogy rájuk esteledik az M1-esen Zsámbéknál, majd ahogy megjönnek a segítő buszok és a határhoz viszik őket. A legvége persze happy end. Legalábbis ideiglenesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik