Nagyvilág

Juncker a családi tragédia ellenére is felszólalt ma

Az Európai Parlament képviselői méltatták Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét szerdán, mert az őt sújtó családi tragédia ellenére elment Strasbourgba, kiállt a testület elé és megtartotta évértékelő beszédét.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy nemrég veszítette el édesanyját és az édesapja is nagyon beteg, osztozunk a fájdalmában” – mondta Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke az EB-elnöknek az Európai Parlament előtt mondott, több mint egyórás beszédét követően, az EP-képviselők tapsai közepette. Juncker édesanyja vasárnap hunyt el.

A két európai politikus sajtótájékoztatóján az EP-elnök újra elismerésének adott hangot, s köszönetet mondott Junckernek, amiért “mégis itt van, hogy teljesítse a hivatalából fakadó feladatait.”

Junckert meghatották Schulz szavai, amire annyit válaszolt, hogy “folytatom a munkámat”.

Az Európai Parlament ülésén egyébként maguk a képviselők is szóba hozták Juncker gyászát. “Még ha mindenben nem is értünk egyet, tisztelettel adózom az Ön bátorságának, kötelességtudásának” – mondta Syed Kamall brit konzervatív képviselő, a konzervatívok frakcióvezetője. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik