Nagyvilág

Venezuelában babákat öltek az oposszumok

oposszum (Array)
oposszum (Array)

Bejutottak egy szülészeti osztályra, ahol baktériumokat hagytak maguk után. Az állam mismásol és tagad, a gyereküket elvesztett szülők viszont tudják, mi történt.

Oposszumok által terjesztett kórokozók miatt 17 csecsemő halt meg a venezuelali Barcelona városának szülészeti osztályán – írja a BBC. Valószínűleg az állatok bejuthattak a kórházba, így terjeszthették el a sterilnek tűnő környezetben a betegségeket.

A hatóságok tagadják az oposszumok jelenlétét, de az El Tiempo lap kapott egy fotót, amin egy, a szülészeti ajtaját épp megmászó állatról készítettek. Egy olyan kép is kering a neten, amin egy partvissal próbálnak elseperni egy állatot, de az kapaszkodik.

 

“A fiam anélkül került be az osztályra, hogy bármilyen fertőzéstől szenvedett volna, és a halálának oka ez volt: fertőzés” – nyilatkozta egy gyermekét elvesztő anya, Alejandra Salazar egy helyi lapnak. Ő biztos benne, hogy az állatok által terjesztett baktérium állhat a háttérben.

Az oposszumok első látásra kedves állatok, de olyan betegségeket terjesztenek, mint a tuberkolózis. Mindenesetre most nagyobb összegeket invesztáltak az osztály légkondícionálásának fejlesztésébe, de a tisztaságon is lenne mit csiszolni: az El Norte lap szerint ennek számlájára is felróható, hogy egy éjszaka alatt tíz kisbaba halt meg itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik