Nagyvilág

Macedónia vagonokat kér a szomszédos országoktól a menekültek szállításához

Sinek(210x140).jpg (Array)
Sinek(210x140).jpg (Array)

Macedóniában kevés a vasúti vagon az országon átáramló szíriai menekültek tömegeinek a szállításához, ezért szerdán a szomszédos országokhoz fordult segítségért.

A macedón vasúttársaságnak immáron nincs elegendő kapacitása mindazok elszállításához, akik az Európai Unió országaiba akarnak menni. A helyzet riasztó – utalt a televízióban Nikola Kosztov, a társaság igazgatója azokra az ezrekre, akik Görögországból érkezve elárasztják az ország déli vidékét, mert noha Görögország az unió tagja, ők távozni akarnak onnan, és Nyugat-Európába igyekeznek.

A helyzet Gevgelija városkában a legsúlyosabb, ahonnét kiindulva a vasútvonal áthalad Macedónián, hogy Szerbiába érkezzen.

Szkopje felhívást intézett a szomszédjaihoz, hogy kölcsönözzenek neki vagonokat, de eddig egy kormány sem válaszolt – sajnálkozott Kosztov, aki szerint a helyzet tovább romlik a következő napokban.
A görög hatóságok segítségével egy kompon jelenleg is mintegy 2600 szíriai menekült tart Szaloniki kikötőváros felé, ahonnan bérelt autóbuszokkal a macedón határra szállítják majd őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik