Nagyvilág

Csecsemő halt bele az izraeli telepesek gyújtogatásába

Tuz-Kijev-mellett(960x640).jpg (Array)
Tuz-Kijev-mellett(960x640).jpg (Array)

Egy palesztin családra álmukban gyújtották rá a házat, hárman súlyos sérülésekkel menekültek ki, kisgyermekük bennégett. Az izraeli hadsereg is keresi a gyanú szerint zsidó telepes elkövetőket.

Gyaníthatóan zsidó telepesek gyújtogattak Ciszjordániában, emiatt életét vesztette egy csecsemő – írja a BBC az izraeli rendőrségre hivatkozva. Az eset a Nablusz közeli Dúmában történt, éjjel gyújtották rá a házat az alvó palesztin családra. A szülők és a kisbaba bátyja súlyosan megsérültek. A támadók egy graffitit is felfestettek a ház falára: egy Dávid-csillagot és a “bosszú” feliratot héberül. Egy másik ház is károkat szenvedett a tűzben.

“Ez a támadás gyaníthatóan nacionalista indítékból történt” – nyilatkozta Luba Szamri, az izraeli rendőrség szóvivője. Az Izraeli Védelmi Erők, tehát a hadsereg is kiadott egy közleményt, amiban azt írják, hogy vizsgálatuk szerint a gyanúsítottak a kora hajnali órákban hatoltak be a településre, felgyújtották a házat, majd graffitit fújtak a falára. A gyanúsítottakat a hadsereg is keresi.

Terrorcselekménynek minősítette az izraeli védelmi miniszter a lakástüzet. “A palesztin kisgyerek halála terrorcselekmény (…), nem engedhetjük meg a terroristáknak, hogy veszélyeztessék a palesztinok életét” – közölte Móse Jaalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik