Nagyvilág

Sorozatgyilkost ölt meg egy amerikai nő

A férfi az otthonában támadt rá, de sikerült megszerezni pisztolyát, és agyonlőtte.

A nyugat-virginiai rendőrség közlése szerint minden jel arra mutat, hogy egy sorozatgyilkost ölte meg egy nő charlestoni otthonában, miután a férfi rátámadt – jelentette a CBS News. A 45 éves áldozat, Neals Fallst a hatóság kilenc nő halálával és eltűnésével hozták összefüggésbe. Az esetek három államban történtek. Több nő holttestét feldarabolva találták meg.

A csak a Heather keresztnéven említette nő a hétvégén számolt be a CBS Newsnak a még július 18-án történt esetről. A 45 éves Neal Falls egy online hirdetésre válaszolva jelentkezett az escortként dolgozó nő otthonában. A férfi a huszas évei végén járó nő elmondása szerint egy pisztolyt szegezett rá, és azt kérdezte: „Élet, vagy halál?”. Ezután ütlegelni és fojtogatni kezdte, és végigvonszolta a lakáson. A nő elmondta: tudta, hogy a férfi meg akarja ölni, és abban is biztos volt, hogy nem ez lenne számára az első alkalom, hogy gyilkol.

 
Heather: “Tudtam, hogy meg akar ölni”
Fotó:CBS News 

„Miközben fojtogatott, megragadtam a gereblyémet, és amikor lerakta a pisztolyát, hogy elvegye tőlem, lelőttem” – mondta el Heather a CBS-nek. „Megfogtam a pisztolyát, és a hátam mögé lőttem vele” – tette hozzá. Ezután kiszaladt a házból, és egyik szomszédjától kért segítséget, aki azonnal riasztotta a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök átkutatták Falls autóját, amiben igencsak erőseb darabolós sorozatgyilkosra utaló eszközöket találtak. A járműben volt lapát, több balta, kések, egy kalapács egy machete is, valamint több bilincs is. „Valószínű, hogy Falls egy sorozatgyilkos. Az alapján, amiket az autójában találtunk, úgy hiszem, hogy a nő életeket mentett meg azzal, hogy megölte” – jelentette ki Steve Cooper, a charlestoni rendőrség vezető nyomozója.

 Ezeket találták a rendőrök Neal Falls autójában
Fotó: Charleston Police 

Heather ellen a rendőrség nem indított eljárást a férfi lelövése miatt, amit önvédelemből követett el. Közben a Falls utáni nyomozáshoz az FBI segítségét kérték. A rendőrség közölte azt is, hogy a férfinél találtak egy listát, rajta tíz nő nevével, életkorával és telefonszámával, de mindegyiket élve találták meg. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik