Nagyvilág

Propagandával kebelezné be az amerikai fegyverlobbi Ausztráliát

fegyver(1)(210x140).jpg (Array)
fegyver(1)(210x140).jpg (Array)

Az amerikai puskalobbinak fájó pont valamiért, hogy Ausztráliában nem lehet mindenkinek félautomata fegyvere. Hangot adtak szomorúságuknak.

Egészen elképesztő magasságokat ér el az amerikai fegyverlobbi, legalábbis ha tényleg igaz, amit az ausztrál News.com.au ír: a portál szerint az amerikai National Rifle Association, azaz a lőfegyvergyártók iparági szövetsége nyomást gyakorol az ausztrál kormányra, hogy enyhítsen a fegyverviselési jogszabályokon.

Ausztráliát sokkolta a Port Arthurban 1996-ban történt mészárlás, amikor Tasmania szigetén egy turisták által látogatott egykori börtönnél egy magányos elkövető agyonlőtt 35 embert. Ekkor a kormány radikálisan szigorította a fegyverviselés szabályait, azóta nem is történt ilyen durva eset.

Fonák módon egy eléggé különös címmel adta el a propagandát a fegyvergyárosok lobbija. “Ausztrália: Vér fog folyni” – áll a cikk címében, amiben azt fejtegetik, hogy a fegyvervisszavásárlási rendszer és a félautomata fegyverek tilalma nem segít Ausztráliának az erőszakos bűnözés visszaszorításában. Szerintük nővekvő konszenzus van a kutatók között ebben a kérdésben.

Nem mellékes, hogy Barack Obama demokrata amerikai elnök nemrég fényezte az ausztrál rendszert, miután sokadszorra mészárolt le sokakat egy labilis ember, ezúttal Charlestonban. Persze a fegyverlobbi szerint az igazság az, hogy az ausztrálokat megfosztják a jogaiktól, miközben hatalmat adnak a bűnözők kezébe.

“Az ausztrál emberek masszív árat fizetnek a szabadságukból. A jutalmuk? Legjobb esetben egy meg nem vizsgált ígéret, hogy a dolgok valahogy majd jobbak lesznek” – írják. Szerintük félő, hogy a szabad fegyverviselési jog örökre elveszett az országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik