Nagyvilág

47 percig lövöldözött szabadon a tunéziai merénylő

Tunézia, merénylet (Array)
Tunézia, merénylet (Array)

Bőven volt ideje oda-vissza sétálgatni, agyonlőni a sebesülteket, és új áldozatokat felkutatni.

A 23 éves Szejfeddin Jakúbi egy Kalasnyikovval mészárolt le 38 turistát a tunéziai El Kantanui strandján és a szállodákban. A lövöldözés közben nevetgélt, viccelődött, mígnem a rendőrök agyonlőtték. Csakhogy ez már 47 perccel később történt, vagyis a rendőrség nem igazán állt a helyzet magaslatán – írja az események elkészült rekonstruálása alapján a Blikk.

Az első két golyót a homokba eresztette próbából, majd másodpercek alatt lekaszált nyolc embert. Sokan a Marhaba hotelbe menekültek, a fegyveres követte őket, a szálloda kinti medencéjénél tíz napozó embert lőtt agyon. Ezután bement a hotelbe, és mivel ismerte a járást – korábban táncosként dolgozott ott – egyenesen a belső medencéhez ment, ahol még három embert megölt.

Ezután kicsit kóválygott a tengerparton, végzett a sebesültekkel és szelfizett a halottakkal, végül telefonját a tengerbe dobta. Mire a rendőrök kiérkeztek és megfékezték az ámokfutást, a terrorista többször ki-be sétált a hotelbe, hiszen volt rá ideje: 47 perc telt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik