Nagyvilág

Tbilisziben többen meghaltak, vadállatok szabadultak ki az ítéletidőben

Tbiliszi (Array)
Tbiliszi (Array)

Eddig legkevesebb nyolc halottról tudnak. Az első becslések szerint a kár meghaladja a 10 millió dollárt. Az állatkertből vadállatok szabadultak ki.

Hatalmas ár lepte el Tbiliszit a nagy esőzések miatt. Az özönvízszerű eső után az áradás több embert magával sodort. Az áradásban nyolcan haltak meg eddig, de az áldozatok száma még emelkedhet, mert többen eltűntek.

Súlyos károk keletkeztek az épületekben, így a tbiliszi állatkertben is, legalább hat tigris, nyolc medve és hat oroszlán kószált szabadon a városban. A Rusztavi-2 tévécsatorna szerint egy gyerekkórház közelében hat farkast lőttek le, az állatkert sajtószolgálata szerint egy vízilovat a város egyik központi terén sikerült altatólövedékkel ártalmatlanná tenni. Azt még nem tudni, hogy pontosan hány állat szabadult el, a hatóságok arra intették a lakókat, hogy ha tehetik, maradjanak az otthonukban. 

.

Az áradásról megjelent fotók alapján máris jelképpé vált a víziló, amely a város utcáin bóklászott láthatóan teljes békében. A helyiek a hatóságokkal együtt igyekeznek biztonságba terelni őt, az egyik képen altatólövedékkel próbálkoznak. Sorsáról nincs több hír, ahogy a többi állatról is keveset tudni – elképzelhető, hogy legalább annyi állatkerti áldozata van a katasztrófának, mint emberi. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik