Nagyvilág

Lezuhant repülő: orvosok tucatjai kezelték a másodpilótát

A francia államügyész tájékoztatása szerint a Germanwings gépét a Francia Alpok egyik sziklafalának vezető Andreas Lubitzot számos orvos kezelte - tudta meg a Guardian.

A francia államügyész, Brice Robin legutóbbi közlése szerint Lubitzot orvosok tucatjai kezelték a március 24-ei tragédia előtt – írja a Guardian. Az államügyész sem konkrét tünetekről, sem a pontos diagnózisról nem beszélt, azonban elmondta: június 11-én zárt ajtók mögött számol be az áldozatok hozzátartozóinak az esettel kapcsolatos új információkról és az ügyintézéssel kapcsolatos eredményekről.

Pénteki sajtóinformációk szerint a 150 áldozat közül 30 hozzátartozói visszakapják szeretteik maradványait.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: a Germanwings gépét 150 emberrel a fedélzetén szikalfalnak vezető Andreas Lubitz kísérő nélkül még utasként sem repülhetett volna, olyan erős gyógyszert szedett depressziójára. A 27 éves férfi depresszió, zaklatott idegállapot és pánikrohamok miatt kapott gyógyszeres kezelést a katasztrófát megelőző hetekben. Egyebek mellett a Lorazepam nevű gyógyszert kellett szednie, ami olyan erős, hogy az azt szedő betegek még autót sem vezethetnének, nemhogy repülőt, ráadásul orvos szakértők szerint a kezelés elején az öngyilkosság kockázatát is megnöveli. 

Ajánlott videó