Nagyvilág

Lubitz még utasként se mehetett volna egyedül repülőre

Andreas Lubitz (andreas lubitz)
Andreas Lubitz (andreas lubitz)

Rendkívül erős gyógyszer hatása alatt lehetett a lezuhant Germanwings-gép másodpilótája.

Olyan erős gyógyszert szedett Andreas Lubitz, a múlt kedden lezuhant Germanwings-gép másodpilótája, hogy még autót se vezethetett volna – számolt be a Daily Mail.

A 27 éves férfi depresszió, zaklatott idegállapot és pánikrohamok miatt kapott gyógyszeres kezelést a katasztrófát megelőző hetekben. Egyebek mellett a Lorazepam nevű gyógyszert kellett szednie, ami olyan erős, hogy az azt szedő betegek még autót sem vezethetnének, nemhogy repülőt, ráadásul orvos szakértők szerint a kezelés elején az öngyilkosság kockázatát is megnöveli. Sőt, a betegtájékoztatóban az szerepel, hogy a beteg még utasként sem mehet fel kísérő nélkül repülőgépre.

Lubitz sem az orvosainak, sem munkáltatójának nem mondott igazat – a légitársaságnak nem számolt be arról, hogy eltiltották, az orvosoknak pedig azt hazudta, hogy nem dolgozik. A légi katasztrófa okait felderítő nyomozás középpontjában most Lubitz egészségi állapota áll, a múlt heti házkutatás során lakásán kisebb hegynyi gyógyszert találtak a német Bild értesülései szerint.

Korábban megírtuk: Lubitznak pszichológiai problémáin kívül látásával is komoly gondjai akadtak, miután pár hónappal a katasztrófa előtt egy autóbalesetben megsérült.

Fotó: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik